Elhunyt Vasile Costa

Gyászól a szatmárnémeti vívó–társadalom: pénteken 47 éves korában elhunyt Vasile Costa, a Szatmárnémeti Samus és a Szatmárnémeti Sportklub egykori tőrvívója.

47 éves korában hunyt el az egykori kiváló szatmári tőrvívó, Vasile Costa

Costa korosztályos bajnokságokat nyert meg, 25 éves aktív sportolói pályafutása során összesen 18 hazai aranyérmet gyűjtött be, köztük három felnőtt bajnoki elsőség. Balkán–bajnok is volt, a válogatottal pedig Európai–bajnokságokon és világbajnokságokon is szerepelt. Katonaság idején a Steaua CSÁ-nál folytatta a vívást, azonban a leszerelés után hazavágyott Bukarestből, és visszatért a szatmári alakulathoz. Házasságából egy lánya született, akinek májusban lesz az esküvője. „Az volt a vágya Costa Lacinak, hogy táncolhasson még egyet a lányával az esküvőjén – mondta könnyeivel küzdve Lengyel Éva, az SK tőrvívó edzője. – Remek sportoló volt, és a pályafutása befejezése után is barátok maradtunk. Néhány évvel ezelőtt daganatot találtak a hörgőjében, amit nem sikerült gyógyítani. Debrecenben is járt kezelésre, kemoterápiára, de sajnos nem használt” – folytatta.

A szatmári vívók az év elején adománygyűjtést kezdeményeztek, hogy segíteni tudják a családot a kezelés költségeinek a fizetésére. Még a román szövetség is adakozott, az összeget pedig február 8-án adták át a női kadett tőrvívó szatmárnémeti Európai körverseny keretében. „Napirenden volt a vívóversenyekkel, a szatmári sportolók teljesítményével. A körversenyen beszélgettünk a 13 éves bajnokságról és esélyeinkről. Megrendülve vettük tudomásul a barátunk és vívótársunk halálának hírét. A Csipler Sándor Vívóterem edzői és sportolói őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak” – tette hozzá Lengyel Éva.


Utoljára módosítva: 2014-02-16 13:56:47 --- Vissza a főoldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT