Haladéktalanul végezzenek koronavírus-tesztet valamennyi romániai orvoson

A Román Orvosi Kamara (CMR) kéri, hogy ‘haladéktalanul’ végezzenek koronavírus-tesztet valamennyi romániai orvoson – derül ki a testület csütörtöki közleményéből.

A CMR emlékeztet arra, hogy az államfőtől a miniszterelnökön át az egészségügyi miniszterig, mindenki hangsúlyozta az orvosok védelmének szükségességét, de ez nem mindenütt történik meg, és ezt a feladatot ‘azonnal és feltétel nélkül’ teljesíteni kell.

‘Ezt mindenekelőtt az ország egészségügyi biztonsága érdekében kérjük, és csak másodsorban az orvosok egészsége érdekében! Ebben a tekintetben, elsőbbséggel, szükség van az ország valamennyi orvosának azonnali tesztelésére! Azt kérjük, hogy minden beutalt betegnél, hisz most néhány kisebb kivétellel csak az orvosi-sebészeti sürgősségi eseteket fogadják a kórházak, végezzék el a tesztet, függetlenül attól, hogy illeszkedik-e a kórismébe vagy sem, mert a járvány most már a közösségi terjedés fázisában van’ – írja a CMR közleményében.

Ugyanakkor a CMR felkéri az egészségügyi minisztériumot, hogy a családorvosakat és a járóbeteg-rendelőket is lássák el védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerekkel.

A dokumentum szerint a testület, a megfelelő kommunikációs csatornákon, már a járvány kezdetén ‘valós időben’ tájékoztatta a kormányt az orvosok számáról, szakokra és megyékre lebontva, valamint a nyugdíjas orvosok számáról és elérhetőségéről.

‘Biztosítjuk mind az állami hatóságokat, mind az állampolgárokat, hogy önzetlenül, szakszerűséggel és empátiával teljes egészében a rendelkezésükre állunk, jóllehet a fertőzés kockázata a mi esetünkben is legalább azonos a pácienseinkkel” – zárul a közlemény.


Utoljára módosítva: 2020-03-26 16:01:38 --- Vissza az előző oldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT