Magyar Nagydíj: még nem jött szóba a halasztás

Gyulay Zsolt a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, hogy nagy bonyodalmat jelentene, ha a Formula–1-es vb szervezői úgy döntenek, hogy zárt kapus futamokat rendezzenek.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hisz benne, hogy a Magyar Nagydíjat meg lehet rendezni augusztus 2-án, de a stabil háttér rugalmasságot is biztosít az esetleges módosításhoz. A Nemzeti Sportnak adott interjújában Gyulay Zsolt azt mondta, hogy a jegyek is szép számban fogytak, viszont jelenleg semmilyen jövedelme sincs a cégnek, mivel a mogyoródi pályát be kellett zárni.

„Ebben a helyzetben a legrosszabb talán nem is a futam elhalasztása, hanem az egészségügyi problémák és a kialakult szituáció gazdasági vonatkozásai. Az elsődleges és legfontosabb feladatom, hogy a cég talpon maradjon, hiszen a Formula–1-en kívül az összes bevételi forrásunk a pályahasznosításból származik, a pályát azonban most bezártuk. Nagyon fontos, hogy mind a huszonnégy munkatársam egzisztenciája megmaradjon – ehhez nagy segítség lenne, ha az egészségügyi helyzet lehetővé tenné, hogy megrendezzük a 2020-as nagydíjat, hiszen a járvány kitöréséig elővételben remekül fogytak a jegyek” — mondta a cégvezető. Hozzátette, hogy a csapata folyamatosan dolgozik azon, hogy a Hungaroringet azonnal üzembe helyezzék, amint sikerül visszaszorítani a koronavírus-világjárványt: „Folyamatosan készítjük a forgatókönyveket. Egyrészt át kell gondolnunk, meddig tudjuk így átvészelni, másrészt készülünk a nagydíjra. Úgy vesszük, hogy lesz futamunk. A Liberty Media nem mondja le a teljes 2020-as világbajnoki sorozatot, ez teljesen biztos, mint ahogy abban is reménykedem, hogy augusztusig elhárul a halasztás veszélye, és Európában normalizálódik a helyzet.”

Gulyás elmondta, hogy arra is készen állnak, hogy egy későbbi időpontban, akár ősszel is megrendezzék a Formula-1-es Magyar Nagydíjat: „Tőlünk bármikor meg lehet rendezni a nagydíjat: a pálya rendelkezésre áll, rugalmasak vagyunk, tehát ha a helyzet úgy hozza, maximálisan partnerek leszünk egy új időpont kijelölésében.”

A kétszeres olimpiai (1988) és hatszoros világbajnok kajakozó Gyulay szerint a zártkapus futam rendezése jelentős bevételkiesést jelente. „Ez több kérdést is felvetne, mert így jegybevétellel nem számolhatnánk, sőt vissza kellene fizetnünk az eddig eladott belépők árát, és a rendezés költségeit is állnunk kell. Ez csak abban az esetben elképzelhető, ha valamiféle kompenzációt kapunk a bevételkiesés miatt. A jegybevételek általában fedezik a futamrendezés költségeit, valamint az éves fenntartás nagy részét. Ha ettől elesnénk, más forrásból kellene pótolnunk, tehát alkufolyamat kezdődne a felek között.”

Mint ismeretes, ebben az idényben eddig hét futam halasztásáról döntöttek, a Monacói Nagydíjat pedig törölték a 2020-as naptárból. A jelenlegi állás szerint július közepéig egyetlen futamot sem rendeznek.

(Nemzeti Sport)


Utoljára módosítva: 2020-03-26 13:51:31 --- Vissza az előző oldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT