Széthull a BL-negyeddöntős CSM

A CSM Bukarest bejelentette, hogy kényszerhelyzetbe került a klub, ezért felfüggeszti tevékenységét. A Coronánál viszont kiválasztottak néhány edzőt is játékost, akit kirúgtak.

Széteshet a CSM Bukarest női kézilabdacsapatát, mivel a klubot birtokló fővárosi városvezetés immár négyhavi bérrel tartozik a játékosoknak – állítja a Prosport román sportportál, amely szerint március 25-től a sportolóknak jogukban áll majd szerződésük felbontását kérni.

A cikk állítása szerint ekkor telik el 90 nap az utolsó fizetés átutalása óta, és várhatóan a légiósok többsége él is ezzel a lehetőséggel, és elhagyja a román klubot. Még azok a játékosok is a távozáson gondolkodnak, akik nemrégiben hosszabbítottak szerződést, mint Elizabeth Omoregie vagy Jelena Grubisic.

Romániában a koronavírus-világjárvány miatt rendkívüli állapot van, és egy kormányhatározat értelmében a sportklubok is kényszerszabadságra küldhetik alkalmazottaikat az országos átlagfizetés 75 százalékát fizetve nekik erre az időszakra. Azonban az összeg nem haladhatja meg a 800 eurót. Másrészt, azok a klubok, amelyek nem küldik kényszerszabadságra játékosaikat, nem költhetnek közpénzt a fizetésekre – márpedig a CSM bevételei szinte kizárólag a bukaresti költségvetésből származnak.

A klub legalább egyhavi bért megpróbált kikunyerálni a Főpolgármesteri Hivataltól, hogy elkerülje a 90 napos határidőt, ám a bukaresti vezetés erre sem volt hajlandó. Ezért a CSM kilátástalan helyzetben van.

Tegnap a klub egy közleményt adott ki, amelyben bejelentette: a CSM Bukarest felfüggeszti tevékenységét.

A román kézilabdaklubok többsége egyébként élt a kényszerszabadság lehetőségével. A kivételt a két férfi élcsapat, a férfi Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Dinamo és a Nemzeti Ligában második helyen álló Tordai Potaissa, a nőknél pedig a SCM Craiova jelenti. A bukarestiekhez hasonlóan a női BL-ben negyeddöntőben jutó, bajnoki címvédő SCM Râmnicu Vâlcea egyelőre nem döntötte el, hogy fizeti játékosait a járvány miatti leállás idejére, de Florin Verigeanu klubmenedzser szerint egy hónapokig elhúzódó szünet esetén kénytelen lesznek újratárgyalni a szerződéseket.

Kényszerhelyzetre hivatkozva a Brassói Corona felbontotta több edző és sportoló szerződését. A bontásról értesítést kapó játékosok, edzők szerint a klub tetszőlegesen választotta ki, kit kell elküldeni.

George Scripcaru, Brassó polgármestere közbelépett. Szerinte a klub nem megfelelően járt el, ezért kezdeményezte a szerződésbontásról szóló dokumentumok érvénytelenítését.


Utoljára módosítva: 2020-03-25 14:58:07 --- Vissza az előző oldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT