A Puskás Aréna az Év stadionja

Közel húszezer ponttal kapott többet a tavaly novemberben átadott budapesti aréna, mint a második helyen záró londoni Tottenham-stadion. A Târgu Jiu-i aréna is kapott szavazatokat.

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást – adta hírül a Nemzeti Sport. A futballarénákkal foglalkozó stadiumdb.com honlap által meghirdetett verseny kiírása alapján 19 ország létesítményei közül választhatták ki a legjobbat a szavazók, majd valamint szakértő építészek véleménye alapján ítélték oda az Év stadionja díjat.

A portál beszámolója alapján a világ 107 országából 30 632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta, amely 57 613 pontot eredményezett. A közlemény szerint a november 15-én felavatott létesítményre a világ minden tájáról, így a többi között Indonéziából, Argentínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeztek voksok.

A listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel, így a Târgu Jiu-i városi stadionra is lehetett szavazni: 10 529 ponttal a 18. lett a 21 stadionos rangsorban.

A honlap emlékeztetett: tavaly a szakmai zsűri a miskolci DVTK arénáját választotta az év legszebbjének.

A díjnyertes Puskás Aréna lesz az egyik helyszíne a koronavírus-világjárvány miatt idény nyárról a jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak. A 2021. június 11-től július 11-ig tartó kontinensviadalon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek a stadionban, amely 2022 májusában otthont ad az Európa Liga fináléjának is.

A szavazáson második lett a londoni Tottenham Hotspur Stadium (39 699 pont), és harmadik a katari al-Wakrahban levő Al Janoub Stadium (34 938 pont).

(Nemzeti Sport)


Utoljára módosítva: 2020-03-24 11:55:09 --- Vissza az előző oldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT