Forma–1: Baku is halasztva lett, dolgoznak az új versenynaptáron

Nem rendezik meg a tervezett június 7-i időpontban a Formula–1-es Azeri Nagydíjat sem – jelentették be hétfőn a bakui utcai verseny szervezői, és abban reménykednek, az év későbbi szakaszában pótolni tudják majd versenyüket.

A bakui már a 8. verseny az F1-es naptárban, melyet törölni vagy halasztani kell: arról már februárban döntés született, hogy a Kínai Nagydíjat nem rendezik meg, március közepén a mezőny elutazott az évadnyitó helyszínére, Melbourne-be, de végül nem versenyeztek. Később Bahrein, Vietnam, Hollandia és Spanyolország is halasztást kért és kapott, míg Monaco bejelentette, idén nem látja vendégül a királykategória mezőnyét.

A Formula-1 vezetősége a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) közösen azon dolgozik, hogy kidolgozza az új versenynaptárt, ez azonban nem egyszerű feladat, a koronavírus-világjárvány miatt ugyanis nagyon képlékeny a helyzet.

Legutóbbi közleményében az F1 vezetősége azt írta, arra számítanak, hogy május után kezdődhet meg a 2020-as világbajnokság.

Most, hogy a bakui szervezők bejelentették, június 7-én nem rendezik meg versenyüket, a Kanadai Nagydíjjal kezdődhet a sorozat június 14-én.

(f1vilag.hu)


Utoljára módosítva: 2020-03-23 14:17:07 --- Vissza az előző oldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT