Digitális szavazás

Vége a kézfelemeléseknek a szatmárnémeti tanácsban, LCD-kijelzőn szavaztak a tegnapi ülésen.

Beszerelték az új szavazógépet a szatmárnémeti tanácsterembe, a tegnapi rendkívüli tanácsülésen az analóg kézfelemeléses módszer helyett már digitálisan adták le voksaikat a testület tagjai. Az új rendszer egy falra szerelt LED-panelen mutatja a jelenlétet és azt, hogy melyik tanácsos hogy szavaz, illetve mindegyikük előtt mikrofon és hangszóró van, így a rendszer jobb minőségben rögzíti a hozzászólásokat, ez alapján könnyebb az ülés utólagos jegyzőkönyvét vezetni. Névre szóló kártyával aktiválja saját szavazógépét mindegyik tanácsos, a panelen másodpercek alatt megjelenik az igen és nem szavazatok aránya, a tartózkodók neve és száma és sok hasonlóan hasznos információ.

Buszvásárlás

A tanácsosok a hibridbusz-beszerzésre és egy megyeközi buszterminál-építésre adták le az első voksukat az új rendszeren, s a kijelző adatai szerint a tanácsosok egy emberként egyetértettek a városfejlesztési tervvel. Ez arról szól, hogy a távolsági buszok számára pályaudvart építhessen a város a Fabricii úti felüljáró alatt, és tizenegy hibrid buszt vásárolhasson a helyi közszállítás számára. Az EU-s projekt teljes költségvetése összesen 37,2 millió lej, mondta el az ülést követően Kereskényi Gábor polgármester, és egy digitális forgalomkezelő rendszer kiépítését is magában foglalja, a sikeres szavazás pedig azt jelenti, hogy a beruházás egy következő fázisba lép, és a dokumentáció leadható az Északnyugati Fejlesztési Régióhoz (ADRNV).

Plusz négymillió lej

A második ügy, amelyben szavaztak a tanácsosok, a város idei költségvetésének módosítása volt. Erre azért volt szükség, mert a megyei tanács átküldte a városnak a helyben végzett munka után befizetett bérjárulékok visszaosztott hányadát, ezt a négymillió lejt kellett beilleszteni az elszámolásba.

 

 


Utoljára módosítva: 2019-06-11 20:42:59 --- Vissza az előző oldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT