Autókülönlegességek versenye Szatmáron

Retróautók versenyeznek vasárnap Szatmárnémeti főterén. Az eseményt egy szombat késő délutáni kiállítás és ünnepi megnyitó előzi meg.

Először rendezik meg Szatmárnémetiben a Klausenburg Retro Racing országos bajnokság egyik futamát. Erről tegnap beszélt egy sajtótájékoztatón Horațiu Anghel főszervező, aki elmondta, hogy a hat fordulós idény Bákóban kezdődött, majd a szatmári futam után Kézdivásárhelyen, Temesváron, Désen és Ploiești-en rendeznek egy-egy fordulót.

„Néhány baráttal közösen Kolozsváron, kedvtelésből rendeztük meg az első versenyt. Most oda nőtt ezt a megmérettetés, hogy a Román Automobil-szövetség égisze alatt bajnokságot rendezzünk. Ez remek dolog. A mostani, szatmári versenyre már 40 jelentkező van Ploiești-ről, Nagyváradról, Marosvásárhelyről, Segesvárról, Bákóból és természetesen Szatmárnémetiből. Azok a pilóták, akik pontokért szállnak versenyben, ott vannak velünk mindenütt, így erre a hétvégére is jönnek” — mondta.

Az esemény szombaton 17 órakor egy retróautó-felvonulással kezdődik Szatmárnémeti főterén, 18.30 órakor pedig az ünnepi rajtot rendezik az 1. Decembrie 1918 utcában. Vasárnap 10–18 óra között zajlik a futam (szabadedzések és két versenyfutam), ezért erre az időszakra forgalmi korlátozások is várhatók a város főterén.

Pesek AttilaUtoljára módosítva: 2019-05-15 16:40:16 --- Vissza az előző oldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT