Ügyesek voltak a kölcseys informatikusok

Két hétvégén tartott informatikai versenyen is ügyesen szerepeltek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai.

Jó eredményeket értek el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai azon a két informatikai versenyen, amelyeken az elmúlt hétvége folyamán vettek részt.

Az egyik a debreceni egyetem regionális programozó csapatversenyének középiskolai kategóriája volt, amelyen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két csapattal is részt vett. A rangos versenyen összesen 28 csapat indult, főként Debrecen vonzásköréből, Magyarországról és Romániából egyaránt.

A részt vevő csapatok 3 fős összeállításban versenyeztek, a szabályzat szerint pedig csapatonként egyetlen számítógépet lehetett használni a feladatok megoldására. Úgy a diákok, mint az őket felkészítő Demeter Csaba informatikatanár elmondása szerint egy igen nehéz verseny volt, ugyanis a 12 feladatból egyedül a győztes csapat tudott legalább 11-et megoldani, a második, harmadik, negyedik helyen végzett csapatok maximum 7–8 feladat megoldására voltak képesek a rendelkezésre álló idő alatt.

Ami az eredményeket illeti, a Tempfli Levente, Lieb Hanna és Fógel Péter alkotta csapat negyedik helyezést ért el a versenyen, míg Borneas Cristian, Ghiriti Edmond és Baranyai István csapata nyolcadik lett a versenyen.

A hétvége másik versenye, a Nemes Tihamér programozó verseny megyei szakasza volt, amelyet Szatmárnémetiben rendeztek. Itt 16 kölcseys diák jutott be az országos döntőbe, amelyre január 7-én kerül majd sor Marosvásárhelyen. Az országos döntőn az erdélyi iskolák legtehetségesebb informatikus diákjai vesznek részt szerte Erdélyből, összesen 51-en, akik közül 16 kölcseys diák lesz.

 

Bajnai Botond

 


Utoljára módosítva: 2016-12-13 09:49:49 --- Vissza a főoldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT