Simona Pop: „Én szatmári vagyok”

Majdnem kevesebb időt töltött a repülőgépen Simona Rióból Bukarestig, mint amennyi idő alatt hazaért vonattal Bukarestből Szatmárra. Az olimpiai bajnok hazatért, az állomáson méltó fogadtatásban részesült, szombaton pedig a Szatmári Friss Kávézóban bárki találkozhat vele.

Sem a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, sem a Szatmár Megyei Tanács vezetősége nem volt képviselve péntek délelőtt, amikor megérkezett Szatmárnémetibe az olimpiai aranyérmes párbajtőrvívó, Simona Pop.

A vasútállomáson mégis szép fogadtatásban részesítették a kiváló sportolót, hiszen a sajtó serege mellett családtagok, a Szatmárnémeti SK edzői, illetve a klub utánpótlás és a felnőtt korosztály párbajtőrvívó lányai és legényei, Szepessy József, Szatmárnémetiből elszármazott egykori világbajnok vívó, Adrian Ștef megyei tanácsos, Daniel Remeș, a Román Vívó-szövetség Szatmárnémetiből elszármazott sajtófőnöke, továbbá a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, Virgil Dragoș, illetve három referense, Simon Sándor, Alexandru Contraș és Daniel Pop várták a vonatot.

Érdekes egyébként, hogy a Bukarest – Szatmárnémeti gyorsvonat majdnem ugyanannyi idő alatt tette meg az távot (15 óra, plusz a pénteki másfél órás késés), mint amennyit repülővel kellett utaznia Rióból Bukarestig.

„Elég fura számomra is, hogy az egyik kontinensről a másikra repülve ugyanannyi időt utazok repülővel, mint vonattal Bukarestből Szatmárig” — jegyezte meg Simona is mosolyogva, miközben sorra fogadta a gratulációkat, virágcsokrokat és ajándékokat. Az SK vívó lányai egy plakátot is készítettek „Isten hozott bajnokunk”, „Bun venit Simi” felirattal. Az olimpiai bajnok sportoló a könnyeivel küzdve nyilatkozott és elismerte: „Annyit tartottak minket Rióban, hogy már majdnem elfelejtettük, hogy bajnokok vagyunk. Itthon, ilyen fogadtatás mellett ismét átérezhetjük győzelmünk örömét.”

„Bízom benne, hogy nem én leszek az utolsó szatmári vívó, aki érmet szerez olimpián. Fontos, hogy kövessük az álmainkat” — mondta Simona, miközben az SK utánpótlásának vívóira nézett. Ezzel kapcsolatosan, újságírói kérdésre az olimpiai bajnok nevelőedzője, Csiszár Ferenc azt mondta: „Néhány éven belül meglátjuk, hogy mit ér a szatmári vívásnak Simona olimpiai aranyérme.”

Simona egyébként hétfőn veheti majd át Szatmárnémeti díszpolgári címét, ugyanakkor a női válogatott többi három vívójával, Ana Maria Popescuval, Simona Ghermannal és Loredana Dinuval Bukarest díszpolgári címét is megkapják. „Nagyon örülök mindkettőnek, de leginkább a szatmáriak elismerésének. Én szatmári vagyok, itt születtem, itt kezdtem el sportolni és a lakcímem is ide szól. Az csak mellékes, hogy nyolc éve Bukarestben a Steaua sportolója vagyok” — tette hozzá a vívó.

A Román Olimpiai- és Sportbizottság döntése alapján a riói aranyérmes párbajtőrvívó-válogatott mindegyik sportolója megkapja egyenként a 70 ezer euró pénzjutalmat és egy Renault Kadjar típusú személygépkocsit. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök a jutalomnak, de amikor verseny van, nem ez a cél lobog előttünk. Sokkal jobban örülök ennek az éremnek, amiért évekig dolgoztunk, és amelyről már 9 éves koromban álmodtam” — folytatta Simona, aki erről bővebben fog mesélni az érdeklődőknek szombat délután 14 órakor a Gravel Garden ifjúsági szigetén felállított Szatmár Friss Kávézóban a Kossuth-kertben.

Mint ismeretes, a Szatmári Friss Újság közönségtalálkozót szervezett az olimpiai bajnok Simona Popnak és nevelőedzőjének, Csiszár Ferencnek. Simona bemutatja a közönségnek a riói aranyérmet is, majd aláírásokat lehet kérni vendégeinktől, fényképezkedni lehet velük, majd együtt részt vehetünk egy vívóbemutatón, ahol a Szatmárnémeti SK jelenlegi sportolói lesznek a főszereplők.

Fotók: Pesek Attila


Utoljára módosítva: 2016-08-26 15:08:21 --- Vissza a főoldalra

Copyright © 2013 Friss Újság - TradeHolding SRL.
Minden jog fenntartva

FŐOLDAL | KÉPGALÉRIÁK | KAPCSOLAT